Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Δελτίο τὐπου



1ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού
Θέμα: Η δική μου Πόλη

Αλεξανδρούπολη, 24 Φεβρουαρίου 2015

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας(WROHellas), το Γραφείο Σχολικού Συμβούλου Πληροφορικής Θράκης, το Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης και το ΚΕΠΛΗΝΕΤ Ν. Έβρου διοργανώνουν τo Σάββατο  28/2/2015  και ώρα 11:00π.μ έως 2:00μ.μ., στην αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων του Πρότυπου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης τον 1ο Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στα πλαίσια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, που έχει για θέμα «Η δική μου πόλη».
Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας (Φ.14/444/144351/Γ1/11-09-2014).


Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής αποκλειστικά για παιδιά Δημοτικού, ηλικίας 8-12 ετών, διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με την υποστήριξη του ΟΤΕ και της COSMOTE στις 14/3/2015 στην Αθήνα. O διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της νέας εκπαιδευτικής μεθόδου STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα  διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και δασκάλους και από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο η οποία θα  προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «H δική μου πόλη». Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας, αποτελούμενης από 3 έως 6 μαθητές, θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων  επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση, τη λειτουργία της Ομάδας και το σχεδιασμένο video (animation) με το λογισμικό Scratch.

Τον περιφερειακό διαγωνισμό στην Αλεξανδρούπολη, καλούνται να παρακολουθήσουν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί που ενδιαφέρονται για την εκπαιδευτική ρομποτική.
Το πρόγραμμα του διαγωνισμού είναι:
11:00 – 11:30  Εγγραφές ομάδων.
11:30 – 11:45  Χαιρετισμοί
12:00  - 13:30 Έναρξη αγώνων – Αξιολόγηση κατασκευών
13:30 – 14:00  Απονομή βραβείων – Λήξη.
Περισσότερες πληροφορίες (κανόνες, κριτήρια βαθμολόγησης) μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.wrohellas.gr 
Επιστημονικός υπεύθυνος Περιφέρειας Η Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής Θράκης: κ. Ναλμπάντη Θεοδώρα E-mail: tnalmpan@sch.gr  τηλ. 6932532960

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου