Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Ταξίδι στον πλανήτη Β612






Ο Όλιβερ θέλει να ταξιδέψει στο διάστημα και να βρεθεί στον πλανήτη Β612 του μικρού πρίγκηπα για να φωτογραφήσει το τριαντάφυλλο. Το ταξίδι του θα πραγματοποιηθεί με έναν πύραυλο που θα εκτοξευθεί από τη βάση εκτόξευσης με τη χρήση του κινητήρα. Η εκτόξευση θα προσομοιωθεί στο scratch χρησιμοποιώντας τις κατάλληλες εντολές.

  Στη συνέχεια ο πύραυλος θα αποκολληθεί από τη βάση και θα ενσωματωθεί πάνω του ο αισθητήρας κλίσης. Με τη βοήθεια αυτού του αισθητήρα θα γίνει η προσομοίωση του ταξιδιού στο διάστημα και πάλι στο περιβάλλον του Scratch. Βάζοντας τις κατάλληλες τιμές στον αισθητήρα θα μετατοπίζεται  ο πύραυλος δεξιά και αριστερά προσπαθώντας να αποφύγει τους μετεωρίτες. Μετά από ένα μακρινό ταξίδι φτάνει στον πλανήτη Β612.


Στον πλανήτη Β612 ο πύραυλος έχει μεταφέρει ένα διαστημικό όχημα που σκοπός του είναι να φωτογραφίζει το τριαντάφυλλο . Το όχημα αποτελείται από τέσσερις τροχούς στους οποίους με τη βοήθεια του κινητήρα μεταδίδεται η κίνηση και έτσι καταφέρνει να κινείται στο χώρο του πλανήτη. Η κίνηση σταματάει όταν ο αισθητήρας απόστασης εντοπίζει το τριαντάφυλλο και το φωτογραφίζει. Η κίνηση και η φωτογράφιση προσομοιώνονται στο περιβάλλον του Scratch.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου