Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2022

13η Συνάντηση - Ποδοσφαιριστής

 

Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που εδώ και χρόνια έχει διεισδύσει στη ζωή μας ποικιλοτρόπως. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν να απουσιάζει από δραστηριότητες που αφορούν την εκπαιδευτική ρομποτική.

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα κίνητρα για να κινητοποιηθεί ένα παιδί και να δει το ποδόσφαιρο μέσα από τη ματιά ενός ρομπότ και συγκεκριμένα ενός ρομπότ που έχει κατασκευάσει το ίδιο και αλληλοεπιδρά μαζί του με τη μορφή παιχνιδιού.


Η κατασκευή λοιπόν που θα απασχολήσει τα παιδιά σ' αυτήν την συνάντηση είναι ένας ποδοσφαιριστής που με τη βοήθεια του αισθητήρα απόστασης κλωτσάει τη μπάλα.



Λίγα λόγια για την κατασκευή: Το ρομπότ κατασκευάζεται ακολουθώντας οδηγίες από το λογισμικό του Lego Spike Prime. Στη συνέχεια οι μαθητές καλούνται να το εξελίξουν βάζοντας τον αισθητήρα απόστασης και να το ενισχύσουν αισθητικά. Το προγραμματιστικό μέρος της κατασκευής περιλαμβάνει εντολές κίνησης και συνθήκης με χρήση αισθητήρα απόστασης. Η μπάλα είναι κατασκευασμένη από χαρτί για να έχει αρκετή τριβή και να μην κινείται γρήγορα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου